Sådan klarer du studietiden

Det kan være hårdt at være studerende. Der er forventninger og pres fra mange sider, og det kan være svært at indfri både andres og egne forventninger og krav. Du bør dog fokusere på dig selv og dine drømme på pædagogstudiet, så du får allermest ud af din studietir. Er du alligevel nervøs over det økonomiske, så er der et par muligheder her, du forhåbentlig kan bruge. 

Her er tre tips, der forhåbentlig kan få dig nemmere gennem pædagogstudiet 

Få et studiejob 

Hvis tiden og studiet tillader det, naturligvis. Men et studiejob er altid en god idé, da det giver dig rigtig meget på dit CV, som måske kan være medvirkende til at du lander drømmejobbet i fremtiden. Et studiejob behøver ikke nødvendigvis være dit drømmejob eller i den branche, du drømmer om at være idé, men det er en fin måde at supplere SU\’en med, og så giver den dig muligvis et større forspring, når du skal søge job efter studie.

Hvis du vil sikrer dig selv og dit CV bedst muligt i forhold til fremtidige jobs, så er det en god idé at tænke i studierelevante jobs. Det kan for dig eksempelvis være i en børnehave, vuggestue, med udatte børn og unge eller som plejer for ældre. Der er mange muligheder og et job i et servicefag vil formentlig også være en fordel, da det viser, du er udadvendt og god til mennesker, som man formøder, pædagoger vil være. 

Tag SU lån 

Er studiejobbet ikke en mulighed eller er det stadig ikke nok til dine faste udgifter, så kan du tage studielån mens du læser. Et SU lån supplerer din månedlige SU med en sats, du selv vælger (dog er der et max). Du får udbetalt pengene sammen med din SU, og kan vælge, om du vil modtage det hver måned eller om det blot skal være enkelte måneder. Du har ligeledes mulighed for at tage slutlån, som er et lån, du kan tage til sidst under dit studie, typisk under din bachelor eller dit speciale, hvor du måske ikke har tid til at arbejde i samme omfang. 

Kviklån

Har du akut brug for penge under din studietid, og har du ikke mulighed for at låne privat, kan du altid gør brug af kviklån. Der er store fordele ved kviklån idet du ikke skal ansøge på samme måde, som du skal, hvis du skal låne penge i banken. Det gør også, at processen om lånet er væsentlig kortere end den er i banken, hvilket kan være en fordel, hvis du skal bruge pengene her og nu. Der er dog nogle ting, du bør undersøge, før du tager kviklån, for nogle lån skal være betalt tilbage indenfor et bestemt tidspunkt. 

Har du mulighed for det, så kan du også bo sammen med en ven, kæreste eller roomie under din studietid. Det sparer jeg for unødige udgifter til de samme ting. Eksempelvis skal I kun betale licens, indboforsikring og tv-pakke ét sted. Og alt tæller, når man er studerende. 

Læs mere omkring det her: online-lån.dk

You may also like