Sådan gennemgår du ansøgning eksempler

Når du skal i gang med at skrive en ansøgning for at ansøge om en ønsket stilling, er det en god ide at gennemgå ansøgning eksempler, der er relevante for det job, som du ansøger om. Herunder vil vi komme ind på, hvad du således skal være opmærksom på når du leder efter ansøgnings eksempler.

Hvad skal jeg kigge efter i ansøgnings eksempler?

Når du skal kigge ansøgninger igennem, skal du ikke blot kopiere direkte, hvad de har gjort i deres ansøgning. Også selvom de måske har fået gode resultater ud af deres ansøgning, og den matcher godt på dig. Brug snarere disse som eksempler til inspiration til din egen. Sørg dog stadig for at finde ansøgninger, som svarer nogenlunde til den type job, som du selv ansøger om. Således kan du bedst muligt blive inspireret af, hvad de har gjort uden direkte at kopiere deres resultater.

Læs derefter deres ansøgning grundigt igennem, og hold godt øje med strukturen for ansøgningen. Hvordan præsenteres information i ansøgning? Det er typisk opdelt i tre afsnit: 

  • Indledning: Start din ansøgning med at komme ind på, hvorfor du søger stillingen. Her skal du også gerne nævne både firmanavnet og den specifikke jobtitel, som du ansøger om at få. Du kan også påpege, hvor du har set annoncen henne. Hvis du har en forbindelse i virksomheden eller er blevet henvist til stillingen af andre, skal du også nævne det her. Bare sørg for forinden, at spørge din forbindelse hos virksomheden, er indforstået med at du nævne dette i din ansøgning.
  • Selve ansøgningen: Brug dette afsnit til at give yderligere detaljer og oplysninger om, hvorfor lige netop du passer godt til stillingen, men undgå at genskabe dit CV. Sørg i stedet for at tilføje noget nyt viden, som virksomheden bør vide om dig og dine kvalifikationer til stillingen.
  • Afrunding: Afrund din ansøgning med at takke virksomheden samt noter muligheder for at komme i kontakt med dig.

Når du læser eksempler på ansøgninger igennem, skal du være opmærksom på, hvordan de følger den overstående struktur, i forhold til deres format, specifikke detaljer, som de kommer ind på samt de kvantificerbare og kvalitetsbare eksempler, som de kommer ind på.

Tænk også gerne over, hvordan du vil  fremhæve dine egne færdigheder og bruge den begrænsede plads, som du har til rådighed i din ansøgning til at dele de vigtigste oplysninger om din uddannelsesmæssige og erhvervsmæssige erfaring samt resultater heraf.

You may also like