Rolex er urenes Konge og Dronning

For at sige tingene lige ud af posen, uden at pakke noget som helst ind og ignorere Janteloven fuldstændigt er Rolex indbegrebet af status. Og succes. Og mode. Og disse tre ting tilsammen har noget med magt at gøre. Så har man et Rolex ur, så har man magt. Eller i hvert fald udstråler man, at man har styr på sin ur-mode og ved hvad kvalitet er og ikke er. Hvis du ikke kender til Rolex, så vil du blive lidt klogere nu, for her kommer nogle facts.

Men det er jo bare et armbåndsur

Ja og nej. Det er et armbåndsur. Men et helt, helt særligt et af slagsen. Ingen kan komme i nærheden, ingen kan måle sig og ingen når nærmest op til sokkeholderne på et Rolex ur. Rolex er moderne uden at være nyt. Det er stilrent, uden at være kedeligt og det er elegant uden at være storsnudet. Det er meget og det vil gerne være meget. Historien bag uret strækker sig mange år tilbage og startede ligesom så mange andre succeshistorier og eventyrer med en idé, som blev ført ud i livet. 

Hvem var Hans Wilsdorf

Han var grundlæggeren af Rolex. Han elskede ure og elskede det gode – faktisk det excellente håndværk. I en alder af bare 24 år stiftede han som ung tysker virksomheden i London i 1905. Hans store drøm var at udvikle et armbåndsur, som var præcist – hvilket de ikke nødvendigvis var dengang- samt elegant. For at nå dette mål indgik han et samarbejde med en urproducent fra Schweiz og fik udstyret alle urene med små og meget præcise bevægelser, som gik hen og blev de første spæde steps til en verdensomspændende virksomhed og et brand uden lige. 

Med tid kommer præcision

Men et Rolex ur er ikke udviklet på en formiddag eller en måned. Det tog 2 år før den unge mand kunne præsentere verden for et ur der havde kronometrisk præcision og som fik tildelt et certifikat for sin præcision. Og så gik det hen og blev vildt. I 1926 blev verden introduceret for det første vandtætte ur nogensinde. Og den dengang kendte svømmer, Mercedes Gleitze, som krydsede den Engelske Kanal havde faktisk et Rolex ur om håndleddet – det var et Rolex Oyster ur. Da hun kom i land virkede uret stadig 100% og derfor er Rolex den dag i dag stadig kendt for at være et meget populært dykkerur i hele verden

You may also like