Fjern mos i haven og gør den sommerklar

Gør plænen klar til de varme måneder

Græsplænen er den centrale del af en have, og noget af det der gør størst forskel i forhold til, hvordan haven ser ud. Alle er ikke enige om, hvordan de fortrækker deres have. Nogle er til mange blomster og højt græs, andre til bede med urteplanter og andre bare til en helt simpel kortklippet græsplæne. Men selvom det ikke altid er til at blive enige med hinanden om, hvad der er en foretrukne plæne, så kan alle samles om at kende til problemet med uønsket mos i haven. Haven har ofte fået lov til at stå vintermånederne over uden at blive rørt, og når man så kommer ud om foråret er der pludselig vokset til og med mos over det hele. Det kan være svært for mange at løse problemet, og det føles som om, det bliver ved med at vende tilbage. Men der er flere ting, du kan gøre ved det. 

Hvorfor mos kommer og hvordan du fjerner det

Mos vokser tit frem år efter år. Det vokser oftests på skyggesiden af græsplænen, hvor der er mere fugtigt og mindre sol. Der trives mosset ved det kolde, fugtige klima og bliver derfor stort og frodigt. Dette kan du hjælpe på, ved at bringe mere lys ind i din have. Det kan være der er et stort træ som står og skygger eller der på anden måde er noget ivejen for at din plæne kan få lys. Det vil både komme noget af mosset til livs og give dine andre planter mere lys og liv. Så kan du gøre det du gerne vil have frodigt mere frodigt, og lade det andet sygne hen. 

Mos gror også ofte i jord der har mangel på kalk og gødning. Det er den perfekte mulighed for mosset til at gro frem og få plads, når der ikke er kalk og gødning i jorden. Så har det grønne græs også heller ikke lige så meget mulighed for at gro frem, og derved erstatter mosset det græs der ellers skulle have været. Dette kan du løse ved at komme mere kalk og gødning i jorden, for at gøre den næringsrig igen. Sørg for at fjerne mosset først med en rive, kom herefter kalk og gødningen i jorden og slut til sidst af med at plante nogle nye græsfrø. Så skulle din plæne hurtigt vokse sig grøn igen. Ønsker du flere råd til din plæne, have og terrasse, kan du se på Fjerne mos i plæne.

You may also like