Er du flov ved tanken om parterapi?

 

At gå i parterapi er et tegn på, at man ønsker at kæmpe videre for et sundt parforhold, som er til gavn for begge forholdets parter. Det er altså på ingen måde en falliterklæring at gå i parterapi – tvært imod er det et tegn på, at I elsker hinanden og begge er villige til at kæmpe og udvikle jer, for at genskabe det dejlige forhold, I ved, I er i stand til at have.

Faktisk er der en lang række par, der endda vælger at gå i parterapi, selvom de oplever at deres forhold er fantastisk og nærmest gnidningsfrit. De ser parterapien som en investering i at sikre, at forholdet også om et, to eller 10 år vil forløbet lige så fantastisk – eller endda endnu mere fantastisk, fordi de to parter har opnået en endnu større forståelse for hinanden gennem terapien.

Hvis du føler en vis skam eller forbehold imod at gå i parterapi, så husk på, at det kun er et udtryk for at I tager jeres forhold seriøst og er villige til at udvikle jer.

Der udbydes parterapi i hele landet og både online og offline. Parterapi i Højbjerg er en af de mange muligheder. Det kan du læse mere om, hvis du klikker på linket.

Nogle af de typiske udfordringer, I kan arbejde på

Der kan være mange forskellige udfordringer i et parforhold, men de mest almindelige udfordringer har ofte noget at gøre med, at man som par har svært ved at kommunikere og gå i dialog uden angreb eller (fejl)tolkning.  

Ved at gå i parterapi lærer I at blive bedre til at lytte til hinanden og at kommunikere på en konstruktiv måde, hvilket vil føre til færre konflikter og skænderier og en større forståelse for hinanden. I lærer at blive bedre til at lytte til hinanden frem for at angribe og fejlfortolke, og det vil blandt andet fremme jeres tilknytning til hinanden, sådan så igen kan blive glade for hinanden og jeres liv sammen.

I sidste ende vil I opleve, at jeres forhold faktisk vil kunne blive endnu stærkere, end det oprindeligt var. Parterapi er altså en nyttig ressource til at lære, hvordan man håndterer de udfordringer, der end måtte være. 

Lykke for begge parter

Hver part i et parforhold bør være lykkelig – ikke kun den ene eller den anden, men jer begge to. Når man har et sundt og lykkeligt parforhold bidrager det til energi og glæde. Men når to personer elsker hinanden, men på trods heraf ikke kan få tingene til at fungere, så vil det være smerteligt og frustrerende.

Ved at gå i parterapi får I forskellige redskaber og strategier til, hvordan I sammen og hver for sig kan hjælpe med til at genfinde hinanden og stable et velfungerende forhold på benene.

You may also like